Bokashi, bodem, kansen en alternatieven
Bokashi, bodem, kansen en alternatieven
Steeds meer mensen in Nederland zijn bezig met Bokashi. Enerzijds bij de veehouder en akkerbouwer, maar anderzijds ook bij TBO’s, waterschappen en gemeenten. Vanwaar dat enthousiasme? Wat komt erbij kijken wat betreft de kwaliteit van het eindproduct? En hoe zit het met de wet- en regelgeving? Ook wordt er ingegaan op de huidige onderzoeksresultaten. Philippe van der Grinten zal ons alle inn’s en outs vertellen wat betreft bovenstaande zaken rondom Bokashi.
Hoe de bodem werkt is voor velen een grijs gebied. Door de grote lijnen van het bodemproces te snappen, kun je slimme keuzes maken in je bouwplan, bemesting en bewerkingen. Zet de bodem voor je aan het werk, dan heb je het belangrijkste deel van de ruwvoerteelt al in de vingers. Mark de Beer vertelt ons alles over hoe we de bodem kunnen doorgronden.
Hoe verloopt het verwerken van Bokashi in de praktijk? We gaan het bekijken en de grondonderzoeken bespreken op een biologisch melkveebedrijf in Ottersum.
Datum: 7 maart 2023
Tijdstip: 12.00 uur tot 16.00 uur
Locatie lunch en presentaties: Old Inn, Siebengewaldseweg 13, Ottersum
Locatie rondleiding: Melkveebedrijf familie Reintjes, Looiseweg 1, Ottersum
Programma
12.00 uur – Lunch en inloop
12.30 uur – Presentatie Philippe van der Grinten
13.45 uur – Presentatie Mark de Beer
15.00 uur – Rondleiding Melkveebedrijf familie Reintjes
16.00 uur – Afsluiting
- Locatie
- All In Ottersum/Melkveebedrijf familie Reintjes
- Adres
- Siebengewaldseweg 13
- Postcode
- 6595 NX
- Plaats
- Ottersum
- Provincie
- Limburg
- Datum
- 7 mrt 2024
- Organisator
- Agrivaknet
- Contactpers.
- Miranda Lagemaat
- E-mailadres
- secretariaat@agrivaknet.nl
- Telefoon
- 0570550088
- Hoofdsector
- Melkveehouderij
- Sector
- Veehouderij
- Sector
- Biologisch
- Soort
- Studiebijeenkomst
- Toegangsprijs
- € 60
Bokashi, bodem, kansen en alternatieven
Bokashi, bodem, kansen en alternatieven
Steeds meer mensen in Nederland zijn bezig met Bokashi. Enerzijds bij de veehouder en akkerbouwer, maar anderzijds ook bij TBO’s, waterschappen en gemeenten. Vanwaar dat enthousiasme? Wat komt erbij kijken wat betreft de kwaliteit van het eindproduct? En hoe zit het met de wet- en regelgeving? Ook wordt er ingegaan op de huidige onderzoeksresultaten. Philippe van der Grinten zal ons alle inn’s en outs vertellen wat betreft bovenstaande zaken rondom Bokashi.
Hoe de bodem werkt is voor velen een grijs gebied. Door de grote lijnen van het bodemproces te snappen, kun je slimme keuzes maken in je bouwplan, bemesting en bewerkingen. Zet de bodem voor je aan het werk, dan heb je het belangrijkste deel van de ruwvoerteelt al in de vingers. Mark de Beer vertelt ons alles over hoe we de bodem kunnen doorgronden.
Hoe verloopt het verwerken van Bokashi in de praktijk? We gaan het bekijken en de grondonderzoeken bespreken op een biologisch melkveebedrijf in Ottersum.
Datum: 7 maart 2023
Tijdstip: 12.00 uur tot 16.00 uur
Locatie lunch en presentaties: Old Inn, Siebengewaldseweg 13, Ottersum
Locatie rondleiding: Melkveebedrijf familie Reintjes, Looiseweg 1, Ottersum
Programma
12.00 uur – Lunch en inloop
12.30 uur – Presentatie Philippe van der Grinten
13.45 uur – Presentatie Mark de Beer
15.00 uur – Rondleiding Melkveebedrijf familie Reintjes
16.00 uur – Afsluiting